ANDERS DENKEN ZET EENS PER MAAND HAAR DEUREN OPEN...

Tien procent van de inwoners van Nederland heeft een inkomen op of onder het sociaal minimum. Het sociaal minimum is een door de politiek vastgesteld bedrag dat minimaal nodig is om normaal te kunnen functioneren in deze samenleving. Wie langdurig op het minimum moet leven wordt arm. Reserves raken op, en duurzame goederen zoals een koelkast raken versleten. Vakantiegeld wordt gebruikt om gaten in het budget te stoppen. Het leven wordt alsmaar kariger en gewoon sociaal verkeer wordt steeds moeilijker, want alles kost geld, en geld is er niet. In het rijke Nederland leeft vier procent van de mensen langdurig van een minimuminkomen. Daaronder zijn veel kinderen: één op de negen kinderen groeit op in een arm huishouden. Ook komt armoede voor onder gepensioneerden met alleen AOW. Ondanks het armoedebeleid dat de regering de afgelopen jaren gevoerd heeft, wordt de positie van deze mensen er nauwelijks beter op. Zelforganisaties van armen benadrukken dat armoede niet vanzelf ontstaat, maar dat er duidelijke beleidskeuzes achter zitten. Verarming hangt samen met een beleid dat op verrijking is gericht. Om het huishoudboekje van de BV Nederland weer in balans te krijgen, is vanaf begin jaren '80 hard gesnoeid in de uitgaven voor sociale zekerheid. Op die manier hebben de zwakste groepen meebetaald aan het herstel van de Nederlandse economie. Nu het economisch voor de wind gaat, worden voor specifieke groepen armen incidentele inkomensondersteunende maatregelen getroffen, maar een structurele inkomensverbetering zit er niet in. En dat terwijl topbestuurders en -managers zichzelf onbeschaamd verrijken met salarisverhogingen en optieregelingen. De ongelijkheid dreigt beschamend te worden.

HELP OOK... EEN GOEDE WERELD BEGINT BIJ JEZELF!

DIT DOET ANDERS DENKEN!

Vanaf heden nodigen wij iedere maand één gezin gratis uit om bij ons aan tafel te schuiven voor een goede en gezonde maaltijd. Een ieder die zich heeft opgegeven zal door blinde loting een eerlijke kans krijgen.
 
De voorwaarde van opgeven:
1. Het opgegeven gezin* is minima en/of maakt gebruik van de voedselbank.
2. Het gezin woont in Leiden of omgeving (binnen een straal van 10 km zijn wij bereid u op te komen halen.
3. Beheerst de Nederlandse taal.
4. De datum van de maaltijd zal in overleg gebeuren, zodat het hele gezin aanwezig kan zijn.

Iedereen mag zich, of iemand die hij kent opgeven. zorg wel dat degene die je opgeeft hiervan op de hoogte is. Dus Bent of Kent u iemand die dit aanbod graag aanneemt, stuur dan even een berichtje via ons mailformulier met uw aanvraag en vertel hoe we u kunnen bereiken.
Uiteraard waarborgt Anders denken uw privacy en zullen er indien gewenst geen namen bekend gemaakt worden!

* Onder 'n gezin verstaan wij mensen, jong of oud, blank of allochtoon die met elkaar onder één dak wonen.
 
WANT, WIJ STEUNEN OVERVLOED VOOR IEDEREEN!
 
Minima zijn altijd op zoek naar koopjes?
Wij vonden ze voor je, Klik hier!

Heeft u zelf een GOUDEN tip? Mail ze ons en help anderen...
 

 
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK

Bronnen - Contact - Disclaimer - Faq - Copyright